De Betje Wolffstraat is een ontmoetingsplaats voor jong en oud met een sterke sociale bindende rol voor alle Moerwijkers.

In de Betje Wolffstraat zijn 35 winkels gevestigd met o.a. een apotheek, tandarts, fysiotherapeut, huisarts, kraamzorg en Vegro thuiszorg maar ook Albert Heijn, Wibra, Gall en Gall, Etos, Vegro en de Primera zijn vertegenwoordigd.

Geschiedenis

1738

Betje Wolff

Betje Wolff was een Nederlands schrijfster. Wolff was de jongste dochter van een koopman uit Vlissingen en trouwde op haar eenentwintigste met de dominee Adriaan Wolff. Jarenlang woonde Betje Wolff op een pastorie in de Beemster en in 1763 debuteerde Betje Wolff met de bundel ‘Bespiegelingen‘.

De bekendste werken zijn overduidelijk de briefromans ‘De Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart’ en ‘Historie van den heer Willem Leevend’ die gezamenlijk met Aagje Deken zijn geschreven.

1804

66 jaar

Betje Wolff stierf in Den Haag op 66 jarige leeftijd en ligt begraven op de begraafplaats Ter Navolging in Scheveningen.

1930/40

Betje Wolffstraat is een feit

De Betje Wolffstraat is een moderne vooroorlogse straat waar de Haagse middenklasse een goed onderkomen vindt en er een hechte band is met de buurtbewoners. Kinderen spelen op straat en de eerste winkels vestigen zich.

1950/60

De jaren '50 / 60

Alle winkels zijn in 1951 opgeleverd en op 19 november 1951 wordt de Betje Wolffstraat feestelijk geopend door toenmalige wethouder J. van Aartsen. Ook de bekende wielerronde, die vanaf de jaren 60 werd gereden, herinneren velen zich nog als een bijzonder evenment waar iedereen naar uit keek.

1980-nu

Oprichting Winkeliersvereniging & BIZ

Begin 1987 is de winkeliersvereniging Betje Wolffstraat Rijnvis Feithlaan opgericht. In de jaren negentig is er een plan ontwikkeld voor de herstructurering van de straat. In goed overleg met de gemeente, woningbouwverenigingen, de projectontwikkelaar en de winkeliersvereniging zijn winkels vergroot en is er een supermarkt bijgekomen n.l Jacques Hermans (tegenwoordig Albert Heijn) Ook trottoir, straatprofiel en de winkelluifels werden vernieuwd. Vanaf 2000 wordt door de winkeliersvereniging een kinderdag, braderie en een grote sinterklaasoptocht georganiseerd. In 2015 is de winkeliersvereniging een BIZ-vereniging geworden en worden er toekomstplannen uitgewerkt om het winkelcentrum nog aantrekkelijker te maken.